top of page

En İyi Psikolog Nasıl Seçilmeli?

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2019

Kişisel ve ruhsal problemler yaşayan bir insan psikolog arayışı içine girebilir. Psikolog arıyorum diyorsanız, önce bulacağınız uzmanın gerçek bir psikolog olduğundan, ardından da iyi bir psikolog olduğundan emin olmalısınız. Psikolog olmadığı halde psikolog unvanını kullanmakta hiçbir sakınca görmeyenlere dikkat etmelisiniz. Başvuracağınız uzmanın diplomasını görmek istemek sizin hakkınızdır ve bu hakkınızı kullanabilirsiniz.


Psikolog, doktor, psikolojik danışman gibi meslekleri yapan her insan size yardımcı olamayabilir. Evlilik ve çift ilişkileri, cinsel terapi, psikopatoloji ve psikoterapi de bir uzmanlık alanıdır. Bunlarla ilgili eğitimi ve donanımı yeterli olan bir psikolog problemlerin çözülmesine yardım edebilir.

Psikoterapi almayı düşündüğünüz uzmanla telefonda kısa bir görüşme yaparak sorularınızı kısaca sorabilmeli ve onun yaklaşımını değerlendirebilmelisiniz. Sizi gerçekten dinliyor ve sorularınıza cevap veriyor mu, yoksa dinlemiyor ve öylesine cevaplarla sorularınızı geçiştiriyor mu? İyi bir psikolog size telefonda ayırdığı zamanı da yüz yüze psikoterapide ayırdığı zamanı da en iyi şekilde kullanır ve size yararlı olmaya çalışır.



Psikolog Ali Karaömerlioğlu ile direkt görüşmek ve randevu için:

0553 015 28 19

Merkezden randevu için:  0322 458 0 458 – 0507 204 61 82


161 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page